Touki Delphine: Relay

Geïnspireerd door de verstoorde balans tussen mens en natuur reflecteert Touki Delphine met behulp van techniek op de kracht en schoonheid van de natuur. Laat je meevoeren door het overweldigende geweld van de natuur en de oorverdovende kwetsbaarheid van techniek. Een zoektocht naar ons veranderende zelfbeeld, van ondergeschikt en kwetsbaar naar superieur en onaantastbaar.

Hun nieuwe werk Relay bestaat uit 1.848 relais afkomstig uit zo’n 300 sloopauto’s, waarin ze dienst deden als elektronisch schakellaars voor knipperlichten. Deze relais, die afzonderlijk van elkaar kunnen klikken en zoemen, zijn verwerkt op veertien oude stalen golfplaten en vormen de basis voor een imposante licht- en geluidsinstallatie.

Over Touki Delphine
Collectief Touki Delphine bestaat uit Rik Elstgeest, Bo Koek, John van Oostrum en Chris Doyle. Samen creëren ze beeldend, muzikaal en monumentaal werk. Relay is het derde werk na Botanical Wasteland en Firebird in de reeks rondom de relatie tussen mensen en natuur. Via deze reeks werkt Touki Delphine in vier jaar toe naar het totaalwerk Paviljoen Delphinarium.

Het kunstprogramma voor Into The Great Wide Open: Let It Happen wordt mede mogelijk gemaakt met steun van het Mondriaan Fonds.

Gerelateerd:

Let It Happen