Maaike Anne Stevens: Scylos

Videowerk (22’, Nederland, 2021).
Aan de rand van de Marokkaanse Sahara overdenkt een man de wending die zijn leven heeft genomen. Duitse wetenschappers analyseren ondertussen diepzeemodderkernen om de geschiedenis van de aarde te ontrafelen. Geïnspireerd op Koning Scylos, die zijn bestaan verdeelde tussen zijn nomadische stam en zijn Griekse huis.


Over Maaike Anne Stevens
Maaike Anne Stevens (1980, Nederland) is een beeldend kunstenaar gevestigd in Amsterdam en Londen. In 2012 studeerde ze af aan Goldsmiths College, Londen, en ze werd genoemd in de Catlin Guide 2013 als een van de 40 meest veelbelovende nieuwe afgestudeerde artiesten in het VK. Haar werk was te zien in tentoonstellingen over de hele wereld, waaronder Museo de Arte Contemporáneo in Santiago, Art Gallery of Alberta in Edmonton, Acme Project Space in Londen en Vriend van Bavink Gallery in Amsterdam. Scylos (2021), met wereldpremière op IFFR, is haar eerste film.

Het kunstprogramma voor Into The Great Wide Open: Let It Happen wordt mede mogelijk gemaakt met steun van het Mondriaan Fonds.

Gerelateerd:

Let It Happen