Algemeen


Into The Great Wide Open: Let It Happen vindt plaats van donderdag 2 september tot en met zondag 5 september.


Jazeker. Het festival is erg toegankelijk voor kinderen. Er zijn verschillende programmaonderdelen voor kinderen in diverse leeftijdsgroepen. 

Kinderen tot 4 jaar mogen gratis mee, kinderen van 4 t/m 17 jaar hebben voor Into The Great Wide Open: Let It Happen een eigen ticket nodig. 

Op Vlieland rijden maar heel weinig auto’s (autoluw) en zowel Stortemelk als het festival houden rekening met de kleinste bezoekers. Kinderen zijn echter toch soms impulsief en kunnen ineens een ander plan hebben dan uzelf. We zouden onze bezoekers dan ook met grote nadruk willen verzoeken een mobiel nummer achter te laten op het polsbandje van uw kind (elke bezoeker krijgt een polsbandje).


Ja, voor Into The Great Wide Open: Let It Happen kunnen we helpende handen goed gebruiken. Een klein greep uit functies waarvoor we vrijwilligers zoeken: biertjes tappen, crewcatering verzorgen, polsbandjes controleren, munten verkopen, op- en afbouw, chauffeuren. Op deze pagina vind je meer informatie over de mogelijke functies en voorwaarden.


Into The Great Wide Open: Let It Happen vindt hoofdzakelijk plaats op het Sportveld. Dit is een redelijk vlak terrein, dus beter begaanbaar dan de andere podia die je van reguliere edities van Into The Great Wide Open kent. Desalniettemin vindt het plaats in de natuur en kan de ondergrond zacht en hobbelig zijn. Maar: waar een wil is… Bij specifieke vragen of voor meer informatie kan je contact opnemen via info@intothegreatwideopen.nl.


Om Into The Great Wide Open: Let It Happen leuk te houden, hebben we een aantal huisregels opgesteld. Deze kun je hier lezen.

Tickets


De kaartverkoop Into The Great Wide Open: Let It Happen startte op zaterdag 3 juli, om 12:00 uur. Into The Great Wide Open: Let It Happen is uitverkocht. Wel zijn er nog tickets voor kinderen en campingplekken te koop. 

Kaarten zijn alleen verkrijgbaar via www.intothegreatwideopen.nl. Koop geen kaarten via andere partijen dan het officiële verkoopkanaal. Meer info over tickets en de werkwijze van de kaartverkoop vind je hier.

Als er updates zijn over de kaartverkoop, dan maken we die bekend via onze website, nieuwsbrief, Instagram, Twitter en Facebook - dus houd ons op deze kanalen in de gaten.


Tickets voor vier dagen Into The Great Wide Open: Let It Happen kosten €95, inclusief De Goede Reis. Van dit bedrag wordt €5 gebruikt om de volledige reis naar het festival klimaatneutraal te maken voor alle bezoekers. Tickets voor kinderen van 4 tot en met 17 jaar kosten €25,00. Kinderen tot 4 jaar mogen gratis mee naar het festival.

Er wordt een maximaal aantal tickets per persoon gehanteerd: per bestelling kun je maximaal 4 standaardtickets worden aangeschaft en maximaal 4 kindertickets. De tickets zijn exclusief servicekosten, overnachting en bootreis naar Vlieland.


Er komen geen tickets meer beschikbaar in de reguliere verkoop. Wel zullen we teruggekochte kaarten opnieuw aanbieden aan mensen op de Wachtlijst. We bieden dit op deze manier aan om zwarthandel tegen te gaan en zodat iedereen zeker kan zijn van een geldig ticket.

Hier vind je alle informatie over de Wachtlijst.  


Voor het eerst dien je na het bestellen van de tickets deze te personaliseren. In verband met de pandemie willen we graag goed alle bezoekers registreren. Deze gegevens worden met zorg opgeslagen en zijn enkel bekend bij organisatie en de ticketingprovider. In de bevestigingsmail van de bestelling staan de instructies om je tickets te personaliseren.

Hoe werkt het personaliseren?

De kaartkoper krijgt in de bevestigingsmail de mogelijkheid om de tickets te personaliseren.

Er zijn drie opties:

 • zelf een ticket claimen en deze op eigen naam en emailadres zetten

 • zelf een ticket claimen en deze op een naam en emailadres van een vriend zetten

 • een ticket doorsturen naar een vriend. Deze vriend kan zelf het ticket op eigen naam en emailadres zetten. Ook krijgt deze vriend dan zelf de mogelijkheid om het ticket te downloaden.

  Om een van deze opties te kunnen kiezen, moet je eerst een ‘Actie’ kiezen en een ticket selecteren.

  Het personaliseren vindt plaats binnen ‘Mijn bestelling’. Je kan hier altijd komen via de bevestigingsmail van Paylogic van je bestelling.

  Nadat je de tickets hebt gepersonaliseerd, kan je de tickets vanaf 26 augustus downloaden.

  Wil je graag een ticket op iemands anders naam zetten, dan kan dat binnenkort ook. De instructies hoe dit te doen zullen halverwege juli bekend gemaakt. 


  De tickets staan in je bestellingsorder en ‘mijn bestelling’ binnen Paylogic en je kunt deze een week voor het festival downloaden. We zullen je op de hoogte stellen zodra het kan.

  Je kan je bestelling altijd terugvinden via de bevestigingsmail van Paylogic of via deze link.

  Als organisatie vinden we het belangrijk dat al onze bezoekers met een geldig ticket naar het festival kunnen komen. Om zoveel mogelijk te voorkomen dat tickets voor woekerprijzen worden doorverkocht, versturen we de e-tickets pas vlak voor het festival. Hiermee proberen we te voorkomen dat andere partijen aan de haal kunnen gaan met tickets.

  Mocht je toch niet naar het festival kunnen of je hebt een ticket over, dan bieden we je de optie om je ticket via ons veilige Wachtlijst te verkopen. Je verkoopt dan met zekerheid je ticket aan iemand die graag naar het festival komt.


  Into The Great Wide Open: Let It Happen is een eenmalig aangepaste vorm van het festival. Er is een kleinere capaciteit, zowel op het festivalterrein als qua overnachtingsmogelijkheden.

  Het antwoord is dus nee. We besloten dat iedereen die vorig jaar een kaart voor Into The Great Wide Open 2020 heeft gekocht, de mogelijkheid krijgt om dat ook in dat 2022 te doen. We schuiven deze mogelijkheid dus een jaartje op. Dus voor deze editie is er geen voorrangsregeling. Wil je tickets kopen voor Into The Great Wide Open: Let It Happen, dan kan je vanaf 3 juli tickets kopen via de reguliere verkoop.

  In 2022 krijg je wel de mogelijkheid om met voorrang tickets te kopen. Je zult daarvan tegen die tijd op de hoogte worden gebracht. 


  Nee. Om het risico op doorverkoop van tickets tegen woekerprijzen zo veel mogelijk te beperken, worden er alleen tickets online verkocht via onze website. Mocht je tijdens de voorverkoop van Into The Great Wide Open: Let It Happen geen tickets kunnen bemachtigen, koop toch je ticket(s) nooit via kanalen die niet horen bij www.intothegreatwideopen.nl. Kijk op de website van Weet Waar Je Koopt voor een nagenoeg volledig overzicht van zwarthandelaren.

  Dergelijke websites werken namelijk als volgt: vaak bieden ze kaarten al te koop aan, voordat de officiële verkoop is gestart. Ze gaan er van uit dat ze aan kaarten kunnen komen om vervolgens tegen hogere prijzen te verkopen. Die kanalen hebben echter evenveel kans als ieder ander potentiële koper, we zullen immers nooit met hen samenwerken. In veel gevallen hebben ze helemaal geen tickets en vertellen ze dat de tickets pas enkele dagen voor het festival worden geleverd door de leverancier. Onzin natuurlijk, want tickets worden na aankoop digitaal geleverd. Nooit fysiek.

  Facebook-profielen
  Pas ook met het aanschaffen van tickets via Facebook-leden. Vaak hebben ook zij geen tickets. Accounts van oplichters zijn globaal vaak te herkennen aan o.a.:

  • Een account dat redelijk recent is aangemaakt, met weinig vrienden en nauwelijks foto's / posts.
  • Het aanbieden van meerdere kaarten.
  • Het account zet onder ieder bericht vrijwel dezelfde comment.

  Marktplaats
  Via marktplaats tickets aanschaffen is vergelijkbaar als aanschaffen via Facebook. Ook hebben aanbieders vaak geen tickets, maar verkopen deze wel door.

  Ticketswap
  Bij Ticketswap kunnen aanbieders hun tickets voor max. 120% aanbieden. Bij het aanschaffen van een ticket via Ticketswap worden de barcodes vervangen voor nieuwe barcodes. 

  Heb je er nog vragen over? Neem contact met ons op.


  Accommodatie


  Met de campingvoucher Kampeerterrein Stortemelk heb je de mogelijkheid om een plekje te boeken bij Kampeerterrein Stortemelk. De campingvoucher is als het ware een tijdelijke reservering. 

  In de week na de aankoop van de tickets ontvang je Into The Great Wide Open een vouchercode per mail. Deze vouchercode kan je gebruiken om je boeking te voldoen. Vanaf 12 juli ontvang je een mail vanuit Kampeerterrein Stortemelk met instructies en een link naar hun boekingsmodule. Je kan je boeking voldoen tot 26 juli. 


  Je hebt een reservering gemaakt voor het BlueCAMP-arrangement voor 3 nachten inclusief ontbijt van 2 september tot 5 september. 

  Je ontvangt in de week na de aankoop een bevestiging vanuit BlueCAMP. Het tentenkamp van BlueCAMP staat op natuurkampeerterrein De Lange Paal (Wadveld 4). 

  Liever op maandag 6 september retour? Geen probleem! In overleg met BlueCamp blijf je een extra nacht en verzorgt het team nog een heerlijk ontbijt voordat je huiswaarts keert. De kosten voor de extra nacht voor 2 personen inclusief ontbijt bedraagt €75,- en wordt ter plekke met je afgerekend.

  Duurzaamheid


  Waarom we dit jaar Into The Great Wide Open: Let It Happen als Fossielvrije Zone willen neerzetten heeft twee redenen:

  1. Omdat de ontwrichting van ons klimaat door fossiele CO2 uitstoot urgent is. En we daar met zijn allen wat aan kunnen doen door een circulair en klimaatneutrale samenleving te bouwen. Daar zetten we Into The Great Wide Open voor in, om deze transitie naar een nieuw circulair systeem te helpen versnellen.

  2. Omdat we hier al jaren naartoe werken, met fossielvrije transport opties en fossielvrije energie en dat we onszelf en onze leveranciers, partners, cateraars, bezoekers en de rest, willen uitdagen om dit gewoon met ons samen te doen. Het kan, dus laten we het hier zien. We zijn er overigens nog niet helemaal…. maar we komen een heel eind.


  Ja, een circulaire en klimaatneutrale samenleving is technisch zeker mogelijk.

  Het is een kwestie onze huidige lineaire systemen omdenken en ombouwen naar circulaire gebruik systemen. Dat gaat over anders ontwerp, productie, (her)gebruik, verwerking en over andere vormen van eigenaarschap, verdeling, en burgerschap. De huidige modellen en systemen zijn ook maar gewoon bedacht en gebouwd/ontwikkeld door mensen (die nog heel anders naar de wereld keken). Waarom zouden wij die modellen en systemen niet kunnen herontwerpen en ombouwen met de kennis en het perspectief van nu?

  Dat je binnen zo’n circulaire wereld zoveel festivals kan geven als je wil zonder schade aan te richten zal ondertussen duidelijk zijn. Maar daar zijn we natuurlijk nog niet…

  Binnen het huidige fossiele en lineaire systeem vervuilen de meeste festivals gewoon heel erg veel. Maar dat kan wel anders, ook nu al. Waar het grootste gedeelte van de CO2 uitstoot van een festival meestal zit is bijvoorbeeld in het reizigersgedrag van de bezoekers (40-80% van totale CO2 voetafdruk van festival). Bezoekers stoten per persoon niet heel veel uit - zelfs als ze met de auto komen - maar omdat de bezoekers met zoveel zijn is dat toch verreweg het grootste gedeelte van de CO2 voetafdruk van een festival.

  Dus door bezoekers fossielvrije reisopties te geven (die ze dan natuurlijk wel moeten benutten ;-) kan de CO2 voetafdruk drastisch omlaag. Voeg daar de maatregelen die Into The Great Wide Open onder de Fossielvrije Zone dit jaar neemt (bijna alle energie en transport van spullen en eigen mensen fossielvrij, bijna geen afval meer, lokaal en biologisch vooral plantaardig eten) dan stoot het festival bijna geen fossiele CO2 meer uit. Als je dat vergelijkt met de gemiddelde uitstoot van nederlanders over eenzelfde periode (3 dagen) dan zul je waarschijnlijk zien dat mensen - vanuit een klimaat perspectief - nu al beter naar Into The Great Wide Open kunnen gaan dan thuis blijven. Of dit al waar is of niet, is wel afhankelijk van hoeveel bezoekers (alleen) met de fossiele brandstof auto naar het festival blijven komen. 


  Dit jaar zit op ieder ticket voor Into The Great Wide Open: Let It Happen de Goede Reis toeslag van vijf euro. Deze toeslag wordt gebruikt om de reis van alle bezoekers klimaatneutraal te maken en de voetafdruk van het festival met ten minste 50% te verkleinen. Bezoekers die groen reizen, krijgen hun vijf euro op het festivalterrein terug in de vorm van twee consumpties. ​​​

  Into The Great Wide Open vindt dat comfortabele en fossielvrij reizen een basis recht zou moeten zijn. Zodat iedereen naar zijn bestemming kan komen zonder ongewild bij te dragen aan klimaatontwrichting. Daarbij komt dat verreweg het grootste deel van de CO2 voetafdruk van Into The Great Wide Open wordt veroorzaakt door reizen.

  Omdat het festival klimaatneutraal wil worden, wordt o.a. dit jaar De Goede Reis toeslag ingevoerd. Dit duurzame reis concept beloond fossielvrij reizen - iedereen die fossielvrij reist krijgt de Goede Reis toeslag terug in de vorm van 2 consumpties op het festivalterrein. En tegelijk maakt het concept het financieel mogelijk om de overgebleven fossiele CO2 uitstoot - auto’s en veerboot - via ‘fuel replacement’ ergens anders op de weg en op zee te kunnen voorkomen. Hierdoor zorgt de Goede Reis voor het effectief klimaatneutraal maken van ieders complete reis naar Vlieland en terug.

  De opties om duurzaam naar het festival te reizen zijn:

  Reis je met een van de bovenstaande opties naar het festival? Ga dan op het festivalterrein naar de Goede Reis-balie en je krijgt, op vertoon van de Goede Reis voucher (zit bij elk festival ticket) + een geldig bewijs van je reis, twee consumpties.

  Bewijs van je Goede Reis:

  • een kaartje van de festivalbus.
  • een treinticket of uitdraai/screenshot van je OV-kaart reishistorie via Mijn NS of app.
  • een foto van je elektrische auto op het parkeerterrein in Harlingen Haven.
  • een bon van tanken van Blauwe Diesel / Neste MY Renewable Diesel van dag van reis (of dagen ervoor).
  • een foto van jezelf op de fiets over De Afsluitdijk, of een ander mooi herkenningspunt.
  • een foto van jezelf op het zeilschip met een mooi herkenningspunt in de achtergrond.


  Kan je écht niet anders en reis je toch met de auto naar Vlieland? Dan gebruiken we jouw vijf euro om de fossiele CO2 uitstoot van je reis middels ‘fuel replacement’ (voor uitleg zie hieronder) alsnog fossielvrij te maken. Ook doen wij dit voor alle bootovertochten voor alle bezoekers, artiesten, vrijwilligers, en crew.  Blauwe Diesel (BD), ook wel bekend als HVO-UCO of 2de generatie biobrandstof (gemaakt van gebruikte bakolies, Bio-power).

  Wij zien BD als de best beschikbare transitie brandstof. Het zal niet het laatste antwoord op de energie/transport vraag zijn, maar voor praktisch ingestelde mensen als wij, is het nu direct te gebruiken en levert het fossielvrij vervoer en 85-90% CO2 besparing op.

  Deze biobrandstof is gemaakt van gebruikte kook olies, een reststroom uit de voedselindustrie. Daardoor zit het geen biodiversiteit, landbouwgrond of voedselprijzen in de weg, zoals het geval is met sommige andere biobrandstoffen. Het kan zonder technische aanpassingen in alle rondrijdende en varende dieselmotoren. Het is volledig EN15940 (EU), ASTM 940 (USA) gecertificeerd. Het kan gewoon bijgemengt worden bij fossiele diesel, stinkt niet naar snackbar en is zelf beter voor je motor dan normale diesel. Kwalitatief en qua prijs te vergelijken met geoptimaliseerde diesels als V-Power. Het is ondertussen goed verkrijgbaar door het hele land voor locaties zie hier.

  Into The Great Wide Open gebruikt het voor al haar diesel gedreven motoren/aggregaten en vraagt dit ook van al haar leveranciers, verhuurbedrijven, partners, en directe omgeving.


  Dat zijn geen afvalbakken, dat zijn grondstofbakken. Afval is restmateriaal waar niks anders meer mee kan dan verbranden in de vuilverbranding. Dat proberen we te voorkomen. We hebben het nu zo ingericht dat alles binnen het publieke terrein past binnen twee cirkels:

  1. Herbruikbaar/wasbaar (statiegeld bekers, kartonnen biertreetjes, keramieke borden, echt bestek)
  2. Composteerbaar (alles wat niet terug hoeft naar de bar/cateraar: alle etensresten wegwerp servies, bestek en koffiebekers). Hiervan maken we met de snelcomposteer-machine de hoogwaardige grondstof: compost. Die vervolgens voor grondverbetering wordt gebruikt en die beschikbaar is voor bezoekers om er eigen planten op te groeien.

  We zamelen alles in op de afval=grondstoffen punten. De grote zwarte bakken, met ‘Composteerbaar’ erop, daar gaat alles in dat je op het festivalterrein kan krijgen. En omdat bezoekers zelf ook soms wat meenemen hebben we de kleine rode ‘Rest’ bak, die is om de zelf meegenomen plastic rommel in te gooien. Zo is het publieksterrein afvalvrij (op zelf meegenomen spullen na). Bekijkdeze pagina voor meer info.


  Misschien, omdat de ontwrichting van het klimaat door de uitstoot van broeikasgassen (CO2, Methaan, Lachgas, etc.) de grootste uitdaging van onze tijd is.

  Wij doen het vooral omdat wij enthousiast worden van de mogelijkheden die in beeld komen wanneer je over nieuwe oplossingen, nieuwe ontwerpen, nieuwe systemen en zelf nieuwe samenlevingsmodellen gaat nadenken. Dan gaat het helemaal niet om minder vervuilen, op een houtje bijten, onaantrekkelijk, saai, maar juist over innovatief, mooi, gedreven, lekker, sociaal en toevallig nog duurzaam (lang vol houdbaar) ook. Daarom zetten wij Into The Great Wide Open in als proeftuin en aanjager van de circulaire samenleving, omdat het leuk en spannend is om te streven naar een nieuwe mooiere wereld, waar we samen van kunnen blijven genieten.